Rusko útočilo na Záporožie, hlásia najmenej deväť zranených

Záchranné zložky evakuovali obyvateľov z niekoľkých poškodených bytových domov, informovalo ukrajinské ministerstvo vnútra prostredníctvom sociálnej siete Telegram.

Raketový útok ruskej stíhačky na územie Ukrajiny. Foto: TASR/AP Raketový útok ruskej stíhačky na územie Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Podľa predbežných informácií použilo Rusko na útok riadené bomby KAB, dodalo ministerstvo vnútra. Ukrajinské záchranné zložky zverejnili na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook video, ktoré zachytáva záchranárov pri pokuse o uvoľnenie dverí do bytu blokovaných troskami. Video tiež zachytáva ošetrovanie zranených ľudí v noci pred poškodenou obytnou budovou.

Agentúra Reuters nedokázala správy nezávisle overiť. Ruská strana bezprostredne neposkytla žiadny komentár. Obe strany odmietajú, že pri útokoch cielia na obytné budovy, od začiatku ruskej vojenskej agresie proti Ukrajine vo februári 2022 však napriek tomu prišli o život tisíce civilistov, väčšinou Ukrajincov.

(tasr)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok