Hlas žiada premiéra o čo najskoršie stretnutie koaličných lídrov

Líder Hlasu Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že treba čo najskôr vyriešiť problémy, ktoré koalícia pred sebou tlačí.

Zasadnutie Bezpeènostnej rady SR v Bratislave Matúš Šutaj Eštok. Foto: TASR/Pavol Zachar

Šutaj Eštok taktiež opätovne kritizoval vyjadrenia predsedu koaličnej SNS Andreja Danka voči niektorým predstaviteľom Hlasu.

Jeho pokusy o destabilizáciu koalície mu podľa Šutaja Eštoka nepomôžu stať sa šéfom Národnej rady (NR) SR.

Šutaj Eštok opakovane odmietol viaceré tvrdenia na margo ministrov za Hlas. Označil ich za klamlivé. Zároveň vyzdvihol prácu a profesionalitu šéfov rezortov. „Pán predseda SNS si musí konečne uvedomiť, že jeho pokusy o destabilizáciu a rozbitie vládnej koalície, aj keď pevne verím, že to nemyslí vážne, mu nijako nepomôžu stať sa predsedom parlamentu, pretože v zmysle platnej koaličnej zmluvy a na základe výsledkov parlamentných volieb táto pozícia naďalej patrí Hlasu,“ povedal.

Predstavitelia Hlasu-SD chcú byť podľa slov svojho lídra aj naďalej stabilným prvkom koalície. Poukázal na to, že svojich partnerov vždy rešpektovali a budú tak robiť aj naďalej. „Robíme to bez ohľadu na to, kto akou veľkosťou jednotlivých klubov disponuje, kto má aký silný mandát, akú silnú dôveru získal pri posledných parlamentných voľbách od občanov SR,“ skonštatoval. Odmietol mocenské hry a súboje. Osobné ambície nemôžu byť podľa jeho slov nikdy nadradené nad záujmy Slovákov. „Ak sa máme o niečo biť, tak sa máme biť za ľudí, nie medzi sebou,“ podotkol.

Šutaj Eštok deklaroval, že ich cieľom je pokračovať v pomoci ľuďom až do konca volebného obdobia. Súčasná vláda podľa jeho slov nemá alternatívu. „Odmietame však nepravdivé a klamlivé útoky na našich ministrov, ale aj poslancov, a sme pripravení pri takýchto útokoch, ak budú pokračovať, na okamžitú a tvrdú reakciu,“ poznamenal. Na Danka apeloval, aby realitu politickej situácie prijal a vrátil sa do role spoľahlivého koaličného partnera.

(tasr)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok