Hlina si dal na notebook nálepku tradičnej rodiny. Gašpar ho napomenul

Poslanec parlamentu Alojz Hlina (SaS) vystavil pri rečníckom pulte súkromný notebook, na ktorom bola nálepka kríža a dvoch rodičov s dvomi deťmi.

Hlina Alojz Hlina (SaS) v Národnej Rade SR 27.9.2024 Foto: Reprofoto Youtube

Nálepku štyroch osôb označil poslanec SaS Hlina pojmom tradičná rodina. Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar (Smer) dal Hlinovi príležitosť notebook zložiť, tak, aby ho nebolo vidno. Hlina ho ale na rečníckom pulte ponechal. Poslanec SaS tým porušil rokovací poriadok, keďže do Národnej rady priniesol vizuálnu pomôcku.

Predsedajúci schôdze Gašpar ďalej dodal, že ide o prvé porušenie rokovacieho poriadku a v prípade ďalších porušení bude Hlina z rokovacej sály vykázaný tak ako Lucia Plaváková (PS) v stredu. Tá mala podľa Gašpara porušiť rokovací poriadok trikrát.

(lh)


Bratislavčania, ktorých evakuovali v dôsledku povodní, sa vrátili domov a zachraňujú, čo im v záhradách a v domoch zostalo. Vodohospodári aj starosta hodnotia situáciu. Podľa niektorých mohlo byť všetko inak.
Prejsť na článok
Vykázanie Lucie Plavákovej môže byť protiústavné a takisto v rozpore s rozhodnutiami Európskeho súdu pre ľudské práva.
Prejsť na článok
Sudca Krajského súdu a člen Súdnej rady Peter Šamko poukázal na problém s politickým presunutím sídla súdu na Orave, ktorý mal vyústiť do plytvania peňazí štátu a času sudcov aj občanov. Presný opak však tvrdí…
Prejsť na článok
Slovník šéfa SNS Andreja Danka pri rodičovských dôchodkoch sa za posledný viac ako týždeň zmenil. Čoraz hlasnejšie sa ho vo verejných vyjadreniach zastáva. Realita je však taká, že vláda ho fakticky ruší, aby ušetrila necelých…
Prejsť na článok
V roku 2019 obžalovali Trumpa za zneužitie právomocí, zatiaľ čo Bidenova administratíva čelí podozreniam z využitia Zelenského v kampani Harrisovej.
Prejsť na článok