Izrael druhý raz zaútočil na predmestie Bejrútu

Najnovšími náletmi cielilo izraelské letectvo podľa vyhlásenia armády na sklady zbraní šíitského militantného hnutia Hizballáh, ktoré sa údajne nachádzali v obytných budovách v libanonskom hlavnom meste, píše agentúra AFP.

Lebanon_Israel749249075710 (1)

Izrael pred útokmi varoval tamojších obyvateľov, aby opustili svoje domovy a nezdržiavali sa v ich blízkosti.

Hizballáh tvrdenia o zbraniach uskladnených v obytných budovách medzičasom poprel.

Sobotňajším útokom na južné predmestie Bejrútu predchádzala intenzívna séria izraelských náletov na predmestie v piatok večer. Izraelské médiá informovali, že cieľom prvých úderov bol vodca Hizballáhu Hasan Nasralláh. Podľa zdroja z prostredia hnutia je Nasralláh nažive. Z miesta útokov hlásia množstvo obetí.

Izrael tento týždeň výrazne zintenzívnil svoje letecké útoky v Libanone a vyhlásil, že je odhodlaný ukončiť viac ako 11 mesiacov trvajúcu paľbu Hizballáhu na svoje územie.

(tasr)


Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok