Trump obvinil Google, že o ňom zobrazuje len zlé správy

Republikánsky exprezident a kandidát do volieb 5. novembra v piatok varoval spoločnosť Google, že v prípade svojho víťazstva sa bude snažiť o začatie trestného stíhania, citovala vyjadrenie na sieti Truth Social agentúra AFP.

APTOPIX Election 2024 Debate Donald Trump. Foto: TASR/AP

Donald Trump v príspevku na Truth Social poznamenal, že internetový vyhľadávač zobrazuje o demokratickej prezidentskej kandidátke Kamale Harrisovej iba pozitívne články. Svoje tvrdenia však nepodložil žiadnymi faktami.

Firma Google bezprostredne nereagovala na žiadosť AFP o komentár k týmto výrokom

Google neposkytuje informácie o tom, ako funguje softvér, ktorý zabezpečuje chod známeho vyhľadávača. Medzi faktory, ktoré ovplyvňujú výsledky vyhľadávania spravodajských článkov, však podľa spoločnosti patrí aktuálnosť a popularita daných tém.

Trump je v súčasnosti ústrednou postavou mnohých trestných konaní, v ktorých čelí obvineniam napríklad zo sexuálneho zneužívania, podplácania pornoherečky, zasahovania do priebehu volieb a marenia pokojného prechodu moci po posledných prezidentských voľbách v roku 2020.

(tasr)


Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok