Izrael v náletoch údajne zabil veliteľa raketovej jednotky Hizballáhu

Pri leteckom útoku na južný Libanon zahynul Muhammad Alí Ismáíl, jeho zástupca a niekoľko ďalších členov šíitského militantného hnutia, oznámili Obranné sily Izraela (IDF) na platforme Telegram.

Snímka obrazovky 2024-09-23 o 13.35.10 Dym stúpa z izraelského ostreľovania dedín v okrese Nabatíja, čo je viditeľné z mesta Mardžajun v južnom Libanone v pondelok 23. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Vo vyhlásení IDF sa uvádza, že Ismail je „zodpovedný za mnohé teroristické činy vrátane odpálenia rakiet na územie štátu Izrael“, citovala agentúra AFP. Hizballáh tvrdenia o zabití veliteľov zatiaľ nepotvrdil ani nevyvrátil.

(tasr)


Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok