Podvodníci sa pokúšali obrať seniorov o desaťtisíce eur

Polícia v uplynulom období obvinila viaceré osoby pre podvody na senioroch. Došlo k nim v tomto roku, ale aj v tých predchádzajúcich. V tejto súvislosti opätovne apelovala na obozretnosť.

Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Vyzvala tiež seniorov a ich rodinných príbuzných, aby sa o téme podvodov pravidelne rozprávali. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obvinení sú napríklad Vincent O. a Ladislav G., ktorí pripravili 78-ročnú seniorku o finančnú hotovosť vo výške 8 000 eur. Oklamali ju, že sú falošní policajti.

Vincent O. je obvinený aj v ďalšom prípade podvodu. Zabezpečil pri ňom na „bieleho koňa“ založenie bankového účtu, na ktorý seniorka previedla 4 500 eur, pretože si myslela, že tak zachráni vnuka od výkonu trestu odňatia slobody za autonehodu.

Obvinenie polícia vzniesla aj voči Klaudii N., ktorá jednu seniorku pripravila o 32-tisíc eur, zlato aj šperky a druhú o 8 900 eur. Obvineniu čelí aj Andrea L., ktorá okradla ženu o 18-tisíc eur.

Obvinení sú tiež Roland B., ktorý vylákal od seniorky 5 000 eur, aj František Š., ktorý poškodenú pripravil o zlaté šperky aj 11-tisíc eur.

„V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvineným za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody až na osem rokov,“ dodal hovorca.

(tasr)