Členovia Zelenského strany sú údajne pripravení ísť na front, no majú podmienku

Predseda poslaneckého klubu prezidentovej strany Sluha ľudu Davyd Arachamija sa domnieva, že nemá zmysel, ak niektorí poslanci sedia v parlamente. Vraj by mali ísť radšej na front.

Russia_Ukraine_War449990053474 Na archívnej snímke z 16. júna 2024 ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí počas tlačovej konferencie na mierovom samite o Ukrajine. Foto: TASR/AP

Arachamija podľa tlačovej agentúry UNIAN na sociálnej sieti priznal, že členovia jeho strany sú pripravení ísť na front, avšak len za predpokladu, ak tak urobia aj členovia strany Európska solidarita (ES), čo je strana niekdajšieho prezidenta Ukrajiny Petra Porošenka.

„Sme pripravení (ísť na front, pozn. red), hneď ako to urobia vaši priatelia z ES. Vôbec nehlasovali za mobilizáciu ani dane, myslím, že nebudú hlasovať ani za rozpočet. Tiež nemá absolútne zmysel sedieť v parlamente,“ odpovedal Arachamija blogerovi Serhijovi Marčenkovi.

Marčenko sa v komentári pod príspevkom člena strany Sluha ľudu Nikitu Poturajeva, ktorý podporil nedávnu kontroverznú raziu príslušníkov náborového centra po jednom z koncertov v Kyjeve, vyjadril, že by „nemali niečo podporovať alebo odsudzovať, ale ísť na front s celou stranou a ísť tak príkladom svojim voličom“.

(max)