Minulý týždeň zasahovali hasiči celkovo 507-krát

Počas uplynulého týždňa zasahovali hasiči na Slovensku dovedna 507-krát. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Hasiči bojovali s požiarom v ťažko prístupnom teréne. Pomohli im dobrovoľníci aj štvorkolka Ilustračná foto. Foto: FB HaZZ

Hasiči hasili 120 požiarov, z toho 27 bolo v Bratislavskom kraji. Technicky pomohli v 173 prípadoch, z toho 26-krát v Banskobystrickom kraji a taktiež v Žilinskom kraji.

HaZZ bol aj pri 190 dopravných nehodách, 32 ich bolo v Žilinskom kraji a 31 v Trnavskom kraji. Hasiči riešili tiež 24 situácií s nebezpečnými látkami. Deväťkrát preto zasahovali v Košickom kraji.

(tasr)


Tichá vojna taxikárov v Bratislave trvá už roky. Kým jedni uprednostňujú kvalitu a bezpečnosť pre cestujúcich, iné taxislužby si zakladajú na nízkych cenách a neustálej dostupnosti – ich mínusom sú však neskúsení a neoverení šoféri.
Prejsť na článok
Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
V krajinách Európskej únie pribudne od nového roka povinnosť triediť textil. Mnohé samosprávy to robia teraz dobrovoľne, z vlastnej iniciatívy. Čoraz častejšie sa ozývajú hlasy niektorých starostov a primátorov, že na prípravu dostali málo času.
Prejsť na článok