Pôdohospodárskej platobnej agentúre predĺžili akreditáciu

O predĺžení poverenia o ďalšie tri roky od 16. októbra informoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč (Smer).

Tretie rokovanie vlády SR Richard Takáč. Foto: Martin Baumann/TASR

Šéf pôdohospodárstva oznámenie učinil aj za účasti štátnych tajomníkov Jozefa Smatanu a Vladimíra Vnuka a generálneho riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Mareka Čepka na piatkovej tlačovej konferencii.

„Chcel by som odovzdať generálnemu riaditeľovi PPA rozhodnutie o tom, že platobnej agentúre udeľujeme trvalú akreditáciu od 16. októbra 2024 do 15. októbra 2027,“ spresnil Takáč.

Z PPA sa podľa Takáča stáva agentúra, ktorá je proklientska a otvorená a ktorá vychádza v ústrety klientom – žiadateľom. „Verím, že za nejaký čas, nebudú to týždne ani mesiace, sa nám podarí z PPA urobiť agentúru, ktorá bude fungovať pre ich klientov transparentne, so zníženou byrokraciou, efektívne a jednoducho,“ zdôraznil agrominister.

Udelenie akreditácie je podľa slov generálneho riaditeľa PPA základnou podmienkou, aby agentúra mohla fungovať ďalšie roky.

„Minimálne trištvrte roka sme sa pripravovali na to, aby PPA spĺňala všetky systémové požiadavky a fungovala tak, ako si predstavuje Európska komisia a ministerstvo pôdohospodárstva ako zriaďovateľ,“ doplnil Čepko.

(tasr)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok