Izraelská armáda zaútočila na sídlo spravodajského veliteľstva Hizballáhu

Izraelská armáda oznámila, že v nedeľu zaútočila na sídlo spravodajského veliteľstva hnutia Hizballáh v libanonskej metropole Bejrút. Informuje o tom agentúra AFP.

profimedia-0901378204 Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Izraelské vzdušné sily (IAF) cielili útok aj na podzemné zariadenie na výrobu zbraní Hizballáhu, uviedla armáda vo vyhlásení.

Libanonské štátne médiá v nedeľu ráno informovali o dvoch izraelských útokoch na južné predmestie Bejrútu Dáhíja, ktoré je pevnosťou Hizballáhu. Izraelská armáda pred útokom vyzvala civilistov žijúcich v oblasti na okamžitú evakuáciu.

Izraelské sily tiež uviedli, že pri útokoch na juhu Libanonu zabili troch militantov hnutia Hizballáh.

(tasr)


Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok