Tomáš: Pri úprave spôsobu vyplácania rodičovského dôchodku nedošlo v koalícii k žiadnemu sporu

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas) rovnako popiera, že by na tejto téme padala vláda. Uviedol to v reakcii na nedeľňajšie vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka v diskusnej relácii O 5 minút 12.

Rokovanie Hospodárskej a sociálnej rady SR Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas). Foto: Pavel Neubauer/TASR

Slová šéfa koaličnej strany podľa Tomáša média nesprávne interpretovali. „Naopak, na spomínanom opatrení sa zhodol vládny konsolidačný tím, v ktorom mala zastúpenie každá koaličná strana, teda Smer, Hlas i SNS. Úpravu rodičovského dôchodku dokonca odobrili aj sociálni partneri na tripartite a s jeho pôvodným nastavením nesúhlasila ani Jednota dôchodcov na Slovensku,“ uviedol minister práce.

Dodal, že skutočný 13. dôchodok je súčasťou programového vyhlásenia vlády a v parlamente ho podporilo až 104 poslancov, teda ústavná väčšina.

„Jeho úspešné presadenie sme prezentovali na spoločnej tlačovej besede bok po boku, teda ja, Andrej Danko a Ján Richter,“ uviedol Tomáš.

Danko v nedeľu uviedol, že je s ministrom práce v otázke rodičovského dôchodku „vo veľkom konflikte“ a stál pred rozhodnutím, či ide vládu na trinástom a rodičovskom dôchodku položiť. Dodal, že SNS je zodpovedná strana, a preto s riešením súhlasili, no chcú sa o probléme a nastavení týchto dôchodkov ďalej rozprávať.

(tasr)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok