Ruský oligarcha vlastní rezort na Sardínii aj dva mesiace po tom, ako na neho EÚ uvalila sankcie

EÚ sa snaží odstrániť medzery vo svojom sankčnom režime voči Rusku, aby obmedzila financovanie vojny na Ukrajine.

Sardínia, ilustračná fotografia. Foto: Sheila Terry / robertharding Sardínia, ilustračná fotografia. Foto: Sheila Terry / robertharding / Profimedia

Ruský oligarcha Musa Bažajev vlastní luxusné letovisko na Sardínii aj viac ako dva mesiace po tom, ako naňho EÚ uvalila sankcie po ruskej invázii na Ukrajinu, vyplýva z firemného spisu.

Správu zverejnili vo výročnom štatutárnom dokumente, ktorý 26. júna 2022 podala spoločnosť Retivia Investments so sídlom na Cypre vlastniaca známy hotel Forte Village, ako aj ďalšie aktíva na Sardínii v hodnote viac ako 700 miliónov eur.

Podanie vyvoláva otázky, prečo talianske orgány nepodnikli kroky na zmrazenie aktív v týždňoch nasledujúcich po 8. apríli 2022, keď Bažajeva zaradili na sankčný zoznam EÚ. Francúzske orgány koncom apríla zhabali oligarchovu vilu v Saint-Jean-Cap-Ferrat.

Rus daroval sardínskej agentúre civilnej ochrany počas pandémie COVID-19 dovedna 500-tisíc eur.

(mja)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok