Iba 15-ročný mladík zavraždil rodičov a troch súrodencov, z činu obvinil mladšieho brata

Streľba sa stala začiatkom tohto týždňa v meste Fall City východne od Seattlu v americkom štáte Washington.

police-4566193_960_720 Ilustračná snímka. Foto: Pixabay.com

Strelec sa zodpovednosť vraždy dokonca pokúšal pripísať mladšiemu bratovi, jeho 11-ročná sestra, ktorá streľbu ako jediná prežila, však polícii povedala, kto bol skutočným páchateľom, vyplýva z dokumentov súdu podľa agentúry AP.

Chlapca obžalovali z piatich bodov obzvlášť závažného zločinu vraždy a vraždy v štádiu pokusu a pred súd by mal predstúpiť v piatok.

Dievča, ktoré prežilo, vyšetrovateľom uviedlo, že tínedžer sa nedávno dostal do problémov po tom, čo nespravil testy v škole. Ručná zbraň, ktorú pri streľbe použil, patrila ich otcovi a zo všetkých detí poznal kód trezoru, kde bola zbraň držaná, len páchateľ.

V prípade obetí ide o Marka (43) a Sarah Humistonovcov (42) a ich deti Katheryn (7), Joshuu (9) a Benjamina (13). Na núdzovú linku zavolal po čine samotný strelec s tým, že jeho mladší 13-ročný brat postrieľal členov rody v dome vo Fall City po tom, čo bol pristihnutý pri pozeraní pornografie, a následne spáchal samovraždu.

O niekoľko minút neskôr však na linku 911 zavolal sused, ku ktorému sa podarilo ujsť 11-ročnej sestre strelca, s tým, že rodinu v skutočnosti postrieľal 15-ročný najstarší brat. Dieťaťu sa podarilo ujsť do susedného domu po tom, čo predstieralo, že je mŕtve, uvádza súd.

Polícia po príchode na miesto tínedžera zadržala a v dome objavila telá obetí. Jeho sestru, ktorá prežila, previezli do nemocnice, odkiaľ bola medzičasom prepustená.

(tasr)


Odchodom z klubu SNS sa nám otvárajú ruky a môžeme kritizovať aj niektoré veci ministrov za SNS, hovorí poslanec Pavel Ľupták z Národnej koalície pre denník Štandard.
Prejsť na článok
Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok