Nasadenie severokórejských vojakov na Ukrajine je podľa Putina záležitosťou Ruska

Ruský prezident Vladimír Putin nepoprel správy o severokórejských vojakoch, ktorí by mohli byť nasadení na ukrajinskom fronte, tvrdí však, že je to záležitosť Ruska.

Russia Putin Vladimir Putin. Foto: Valery Sharifulin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Podľa Reuters sa Putin ohradil, že je vecou Ruska, ako bude postupovať podľa doložky o vzájomnej obrane so Severnou Kóreou. Západ opakovane obvinil z eskalácie vojny na Ukrajine, pričom tvrdil, že dôstojníci a inštruktori NATO už boli do nej priamo zapojení.

Na otázku ohľadom možnosti ukončenia vojny odpovedal, že akákoľvek mierová dohoda musí odrážať realitu na bojisku.

Podľa viacerých zdrojov sú už prví severokórejskí vojaci v Rusku a absolvujú základný bojový výcvik vo vojenských základniach vo východných častiach krajiny. Celkovo by ich počet vraj mohol dosiahnuť až 12-tisíc.

(bra)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok