Poslanci majú vyššie platy ako ministri, povedal Taraba

Ak kritizujete, že si ministri zvýšili platy cez zvýšenie paušálnych náhrad, navrhnite zrušenie všetkých valorizácií platov poslancov, aby sme šetrili na celej politickej reprezentácii, vyzval vicepremiér Tomáš Taraba poslankyňu Zuzanu Mesterovú.

Tomáš Taraba. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Taraba pripomenul, že platy ministrov sú zmrazené už niekoľko rokov, a hoci je plat ministra podľa zákona 1,5-násobkom platu poslanca, „táto pani má vyšší plat ako ja“, ukázal Taraba na podpredsedníčku poslaneckého klubu PS Mesterovú.

V relácii televízie TA3 V politike Mesterová kritizovala zvyšovanie paušálnych výdavkov pre členov vlády na pozadí masívnej konsolidácie, ktorá sa podľa nej dotkne občanov namiesto koalície. Taraba jej preto kontroval s odkazom, aby strany navrhli zníženie príspevkov za voľby, keďže „PS stojí túto krajinu sedem miliónov eur“.

(sab)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok