Ak sa upísali diablovi, som zvedavý akému, hovorí Danko o huliakovcoch

Predseda SNS Andrej Danko je podľa svojich slov v komunikácii so šéfom lekárskych odborov Petrom Visolajským, zároveň verí, že ministerka Saková pripraví spôsob adresnej kompenzácie cien energií.

15. schôdza Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Predseda PS Michal Šimečka v debate s Dankom v relácii TV Markíza Na telo odmietol, že by vláda bola schopná zastaviť odlev lekárov do zahraničia v situácii, „keď je úroveň slovenského zdravotníctva najhoršia pomaly v Európe“. Rovnako spochybnil, či je ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas) schopná nastaviť model adresnej pomoci pre domácnosti pri zvyšovaní cien energií.

Andrej Danko vyjadril Sakovej podporu s tým, že tento model bude schopná predložiť na najbližšie rokovanie vlády.

Nedáme sa vydierať, odkazuje šéf SNS

Danko odmietol odsudzovať poslancov Národnej koalície okolo Rudolfa Huliaka, ktorí vystúpili z klubu SNS. „Ak sa upísali nejakému diablovi, som zvedavý, akému diablovi sa upísali,“ doplnil.

Podľa lídra SNS je potrebné identifikovať, čo sa stalo v súvislosti s odchodom huliakovcov z klubu. Nevie, či išlo o osobnú samoľúbosť, alebo je v tom nejaké pozadie. Sám je zvedavý, čo budú chcieť od koalície. SNS sa však podľa Danka nedá ničím vydierať.

Poslanec Dušan Muňko (Smer) podľa Danka prestúpil do klubu SNS o deň skôr, ako huliakovci vystúpili, Šimečka na to reagoval, že „to je bezprecedentná situácia, aká nebola v žiadnej krajine v Európe“. „On má na krku tiež nejaké kauzy, to je ten, čo Robertovi Ficovi predal byt,“ pripomenul šéf PS.

Chýbajúci šéf parlamentu je hanbou, tvrdí Šimečka

Absentujúci predseda Národnej rady SR je podľa Šimečku „hanbou“. Poverený vedením parlamentu je jeho podpredseda Peter Žiga (Hlas).

Progresívci sa nehodlajú ponáhľať ani s návrhom Martina Dubéciho za podpredsedu parlamentu. Toto kreslo je voľné po tom, čo koalícia odvolala z tejto funkcie práve Šimečku.

„Vládna koalícia nemá čo odvolávať opozičného podpredsedu parlamentu alebo predsedu výboru na kontrolu SIS len preto, že sa im nepáči,“ vyhlásil s tým, že takéto „kádrovanie“ Národná rada „nezažila od Mečiara“.

(sab)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok