Prvý lekár z iClinic si vypočul trest za zbabranú operáciu očí slovenskej herečky

Oftalmológ Marian Šalát pred viac ako piatmi rokmi operoval Michaelu Szöcsovú, ktorá po zákroku temer oslepla.

445773008_10232138646666857_2648873816239411460_n Herečka Michaela Szöcsová. Foto: FB/Michaela Szöcsová

Ako píše denník SME, bratislavský mestský súd v uplynulý utorok nariadil Šalátovi zaplatiť pokutu tritisíc eur, herečke má uhradiť náhradu škody zhruba 2300 eur, a zároveň mu zakázal počas dvoch rokoch vykonávať operačné zákroky.

Portál však pripomína, že lekár môže naďalej vykonávať ambulantnú činnosť. Ani lekár, ani prokurátor sa voči rozhodnutiu súdu neodvolali.

„Ako som uviedol na súde, mojou snahou bolo hlavne celú vec uzavrieť pre mediálny hyenizmus voči mojej osobe, ktorým trpeli všetci moji blízki,“ okomentoval rozsudok súdu Šalát podľa SME.

Herečka sa vyjadrila, že je s rozhodnutím „spokojná“.

Denník pripomenul, že na očné kliniky si pred dvoma rokmi posvietil aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Evidovali totiž enormný nárast podnetov týkajúcich sa zväčša pochybení pri poskytovaní služieb.

K druhej polovici augusta tohto roka ich bolo podľa portálu 76, z nich 34 opodstatnených. Niektoré úrad ešte rieši. Oproti ostatným očným klinikám u nás je to podstatne viac.

Obvineniam z nedbanlivosti čelí aj riaditeľ siete očných kliník iClinic Plus Ivo Ďurkovič.

(max)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok