Ukrajina zneškodnila počas ruského nočného útoku 18 dronov a 17 striel, uvádzajú vzdušné sily

Ukrajina v pondelok ráno oznámila, že zostrelila 18 ruských dronov a 17 striel s plochou dráhou letu, ktoré v noci útočili na jej územie. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry Reuters.

drony Ilustračné foto: reprofoto Twitter

Rusko poslalo v noci na pondelok na ukrajinské južné oblasti, Odeskú a Mykolajivskú, 24 dronov, uviedli v príspevku na platforme Telegram ukrajinské vzdušné sily.

Dodali, že nad Dnepropetrovskou, Poltavskou a Chmeľnyckou oblasťou bolo zneškodnených všetkých 17 striel s plochou dráhou letu.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac