Najmenší obyvatelia mesta mali vlastnú slávnosť. V obci pribudli mená ako Kaity, Elisa, Elif či Kiara

SOBRANCE – Na radnici „mesta s chuťou vína“ vítali do života sobraneckých novorodencov. Prinášame vám niekoľko údajov o tohtoročných prírastkoch a zábery z tejto milej udalosti.

Slávnosť uvítania najmenších v Sobranciach si nenechalo ujsť 31 detí. Foto: FB Sobrance

„Nech vám v zdraví, láske rastie, nech vám dáva iba šťastie. Vo dne, v noci, skrátka stále nech vás teší dieťa malé,“ zavinšovalo mesto najmenším. Zároveň si splnilo milú povinnosť uvítať novorodencov medzi sobraneckými obyvateľmi. „Všetkým našim detičkám prajeme okrem zdravia aj šťastné a bezstarostné detstvo plné smiechu a hier,“ napísala radnica na sociálnej sieti.

„Od prvého januára do siedmeho novembra tohto roku prihlásili na trvalý pobyt v Sobranciach 46 detí,“ informovala Štandard matrikárka Ingrid Vodhanelová. K zvyčajným menám detí patria v Sobranciach chlapčenské Michal, Filip, Peter, Dávid či Marko, medzi dievčatami sú obľúbené Rebeka, Ema, Kaity, Elisa, Elif, Kiara a Diana. Ako ďalej uviedla I. Vodhanelová, slávnosti uvítania detí sa ich zúčastnilo 31. Radnica pre nich a pre ich rodičov pripravila kultúrny program.

„Rodičom veľa trpezlivosti pri výchove, nových zážitkov i šťastia pri sprevádzaní svojich ratolestí zvlášť v týchto prvých rokoch života. Aby vám vašu rodičovskú starostlivosť raz v rovnakej podobe vrátili,“ zapriali Sobrance najmenším a ich zákonným zástupcom.

Niektorí rodičia v komentároch upozornili, že radnica nepozvala ich ratolesti. „Údaje o deťoch, ktoré sa zúčastnia na akcii, žiadame z evidencie obyvateľstva. Pozvánky sa zasielajú doporučene,“ reagovala na tento problém Ingrid Vodhanelová.

Foto: FB Sobrance


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok