Administratíva amerického prezidenta Bidena bude vetovať zákon, ktorý by poskytol miliardovú pomoc Izraelu

Administratíva Joea Bidena prisľúbila, že bude vetovať samostatný zákon navrhnutý republikánmi a poskytujúci miliardovú pomoc Izraelu. Návrh zákona predložili po tom, ako konzervatívni zákonodarcovia vyjadrili nesúhlas so širším návrhom zákona, ktorý sa zaoberal bezpečnosťou hraníc, ako aj prideľovaním pomoci iným spojencom USA.

Joe Biden Joe Biden. Foto: TASR/AP

Zástupca Ken Calvert, kalifornský republikán a predseda podvýboru pre obranné rozpočtové prostriedky, zverejnil text zákona H.R. 7217, ktorý sa nazýva Izraelský doplnkový zákon o bezpečnostných rozpočtových prostriedkoch.

Cieľom opatrenia je poskytnúť „17,6 miliardy dolárov vojenskej pomoci Izraelu, ako aj dôležité financovanie amerických síl v regióne“, uviedol kongresman v sobotňajšom vyhlásení.

Bidenova administratíva však v pondelok vo vyhlásení Calvertov krok odsúdila a obvinila republikánov z toho, že pomoc Izraelu využívajú ako „politickú hru“.

„Administratíva dôrazne nesúhlasí s týmto trikom, ktorý nijako nepomáha zabezpečiť hranice, nijako nepomáha obyvateľom Ukrajiny brániť sa pred agresiou Putina,“ uviedol Úrad pre riadenie a rozpočet (OMB). „Ak by bol prezidentovi predložený návrh H.R. 7217, vetoval by ho,“ dodal.

(newsweek)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok