Odvolávanie Šimkovičovej sa neotvorilo, opozícia sa pokúsi otvoriť schôdzu v utorok

Odvolávanie Šimkovičovej sa neotvorilo, opozícia sa pokúsi otvoriť schôdzu v utorok. V rokovacej sále nebola v úvode mimoriadnej schôdze ani na druhý pokus nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, prítomných bolo len 47.

Keďže parlament nebol uznášaniaschopný, predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) presunul rokovanie o návrhu na utorok. 

Roman Michelko (SNS) v nedeľu uviedol, že ministerka sa pondelkového rokovania nebude môcť zúčastniť, kvôli dlhodobo plánovanej pracovnej ceste. Zároveň zdôraznil, že Šimkovičová sa chce v parlamente vyjadriť k návrhu na svoje odvolanie a uvádzaným argumentom. 

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac