Hnutie Slovensko vyčíta Pellegrinimu, že naťahuje čas pri zverejnení novely v Zbierke zákonov

Hnutie Slovensko vyčíta Pellegrinimu, že naťahuje čas pri zverejnení novely v Zbierke zákonov. Gábor Grendel to označil za "špinavé taktizovanie, aby doručili beztrestnosť svojim ľuďom, aby im náhodou tento plán neprekazil Ústavný súd". Hnutie vyzvalo Pellegriniho, aby konal v súlade s verejným záujmom.

Grendel pripomenul, že pri rokovaní o novele Trestného zákona nútili poslancov rokovať v noci a obmedzili im čas na vystúpenie v rozprave. Pýta sa Pellegriniho, prečo siahol na práva poslancov, keď naťahuje čas pri zverejnení novely. Dodal, že tento čas mohli radšej stráviť rokovaním o novele v pléne NR SR.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac