Na Slovensku máme typ zálohomatu, pri ktorom nemusíte čakať v dlhom rade ani doň vhadzovať fľaše po jednom

Na Slovensku máme typ zálohomatu, pri ktorom nemusíte čakať v dlhom rade ani doň vhadzovať fľaše po jednom. Najväčší a najrýchlejší exteriérový zálohový automat však zatiaľ nájdete iba v Dunajskej Lužnej neďaleko Bratislavy.

Nový typ stroja, s ktorým prišla ako prvá sieť supermarketov Coop Jednota, dovoľuje zákazníkom vhadzovať doň naraz všetky zálohované obaly. Zariadenie ich samo rozpozná aj rozdelí.

Obchodný reťazec tvrdí, že ide o vhodné riešenie pre veľké nákupné centrá s veľkými parkoviskami. Klienti vraj pri manipulácii s obalmi ušetria pri automate množstvo svojho času. Zároveň potvrdil, že nový typ zálohového automatu sprístupní aj v ďalších regiónoch. Reťazec však nespresnil, koľko ich bude a kde budú umiestnené.

„Prekvapilo nás, že mnohí zákazníci sú ochotní pricestovať aj zo širšieho okolia, napríklad z Bratislavy alebo Dunajskej Stredy. Pri uvedenom veľkokapacitnom automate nám narástol počet vyzbieraných obalov oproti minulému obdobiu viac ako štvornásobne. Exteriérový zálohový automat dokáže spracovať viac ako 100 obalov za minútu,“ opísala pre Aktuality.sk hovorkyňa Coop Jednoty Jana Kuklová.

„Záujem o exteriérový zálohový automat pre hromadný zber evidujeme aj v ďalších regiónoch Slovenska. Aktuálne prebiehajú rokovania s dodávateľom zariadenia. Konkrétne lokality ani čísla zatiaľ nemáme k dispozícii, médiá budeme včas informovať,“ dodala Kuklová.

(aktuality)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok