Hnutie Slovensko označilo ďalšiu schválenú novelu Trestného zákona za cynickú hru s obeťami znásilnení

Hnutie Slovensko označilo ďalšiu schválenú novelu Trestného zákona za cynickú hru s obeťami znásilnení. Tvrdí, že vláda ďalším návrhom popiera všetko, čo doteraz o téme tvrdila.

Zasiahnuť do novely pri téme znásilnení sa podľa poslanca Gábora Grendela (Slovensko, Za ľudí, KÚ) dalo ešte pred schválením v pléne Národnej rady SR, čo bolo 8. februára. Koalícia podľa neho vtedy tvrdila, že skrátenie premlčacích dôb pri násilných trestných činoch je zámer a že ide o dobrú a nevyhnutnú zmenu.

Poslanci hnutia Slovensko ešte nevedeli povedať, či vo štvrtok schválenú novelu podporia v parlamente. Je to podľa nich predčasné. Nevedia totiž, či na poslednú chvíľu nepríde do NR SR pozmeňujúci návrh, ktorým by došlo k ďalším úpravám.

Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) necháva podľa Grendela robiť zo seba handru. Keď sa v pléne NR SR schvaľoval zákon, ktorým sa skracovali premlčacie doby aj pri znásilnení, mohla sa podľa neho otvoriť rozprava alebo sa mohlo opakovať druhé čítanie. Zákon sa mohol odhlasovať už so zmenami. Susko podľa Grendela klame, ak hovorí, že do procesu sa už zasiahnuť nedalo. Hnutie Slovensko tiež upozornilo, že o tejto téme bude v kampani pred prezidentskými voľbami hovoriť.

(tasr)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok