Zuzana Kovačič Hanzelová oznámila dočasnú prestávku v novinárskej činnosti

Zuzana Kovačič Hanzelová oznámila dočasnú prestávku v novinárskej činnosti. Zdôvodnila to narastajúcim počtom útokov na jej osobu.

kovacic hanzelova Zuzana Kovačič Hanzelová. Foto: Facebook/ ZKH

„Útoky na novinárov a mňa osobne sa stali pracovným nástrojom politikov,“ tvrdí. „Moja hranica toho, čo je normálne, sa posunula tak, že mi pripadá ako bežný piatok, keď mi ľudia želajú znásilnenie a chceli by ma obesiť,“ napísala v článku denníka SME o vyhrážkach, ktoré jej adresuje široká verejnosť.

„Verejný priestor sa pre mňa už dlhšie stáva neznesiteľným. Posledné dva roky zo mňa postupne odchádza radosť zo života aj z mojej práce, ktorú milujem,“ priblížila svoje dojmy.

Hanzelová popísala aj nepríjemné skúsenosti s vyšetrovaním útokov. Ohľadom svojho rozhodnutia na istý čas nepracovať očakáva rôznorodé reakcie. „Ak však chcem v tejto práci ďalej pokračovať, nemôžem žiť v každodennom strese a strachu,“ uzavrela.

Na Hanzelovú zareagovala aj šéfredaktorka SME Beáta Balogová, ktorá ju označila za „jednu z najtalentovanejších moderátoriek“. „Rozumiem jej rozhodnutiu, aj keď ma zarmucuje, že žijeme v prostredí, v ktorom bola nútená ho urobiť. Vyjadrujem jej podporu,“ napísala.

(sme)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok