Hnutie Slovensko vyzvalo na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka

Hnutie Slovensko vyzvalo na odstúpenie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka a stiahnutie vládneho návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Šéf Igor Matovič zároveň potvrdil účasť na stretnutí strán v prezidentskom paláci.

Prvá tlaèová konferencia riadite¾a Úradu inšpekènej služby Branislava Zuriana a ministra vnútra SR Matúša Šutaja Eštoka Matúš Šutaj Eštok. Foto: Dano Veselský/TASR

Podľa Matoviča má koalícia potvrdiť, že výzvy k pokoju po atentáte na premiéra Roberta Fica myslí vážne. Minister podľa hnutia vzhľadom na atentát vo funkcii zlyhal a mal by odstúpiť, alebo by ho mala stiahnuť vláda.

Podľa lídra hnutia neexistuje väčší a explicitnejší dôkaz zlyhania ministra vnútra ako atentát na premiéra. Poukázal na to, že premiér ho verejne upozornil na riziko útoku na vládneho politika.

Ministerstvo vnútra v reakcii uviedlo, že sa čuduje médiám, „že dávajú v tomto čase priestor tomu najväčšiemu zlu v slovenskej politike, ktoré nesie primárnu zodpovednosť za aktuálny stav v krajine“.

(tasr)