Turecký prezident kritizoval Eurovíziu za to, že podporuje rodovú neutralizáciu

Eurovízia podporuje "rodovú neutralizáciu" a ohrozuje tradičnú rodinu, kritizoval pesničkovú súťaž turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan. Účastníkov súťaže označil za "trójske kone sociálnej korupcie".

Recep Tayyip Erdogan Recep Tayyip Erdogan. Foto: TASR/AP

V prejave po zasadnutí vlády uviedol, že jeho vláda mala pravdu, keď Turecko od roku 2012 držala „mimo tejto hanebnej súťaže“.

„Na takýchto podujatiach je už nemožné stretnúť normálneho človeka,“ povedal Erdoğan.

Pripomeňme, že tohtoročnú súťaž vyhral švajčiarsky spevák Nemo s piesňou „The Code“. Ide o prvého víťaza Eurovízie, ktorý sa identifikuje ako takzvaná nebinárna osoba.

(guardian)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac