"Zastaví sa Rusko, ak porazí Ukrajinu?" položil Orbán otázku

"Zastaví sa Rusko, ak porazí Ukrajinu?" položil Orbán otázku a konštatoval, že mnoho ľudí o tom pochybuje. Podľa jeho slov sa pripravujeme na vstup do vojny.

2222422039149_937288434435422_1118408006823409092_n Foto: Orbán/FB

„Nezdá, že by ruská armáda dokázala jednoducho poraziť ukrajinskú armádu. Myslím si, že je preto nelogické predpokladať, že Rusko zrazu napadne západný svet,“ dodal predseda maďarskej vlády s poznámkou, že Rusi by už Ukrajincov porazili, keby boli dosť silní. Pritom sila NATO sa nedá porovnávať s Ruskom, západná aliancia môže byť podľa jeho vyjadrenia tisícnásobne silnejšia. 

Orbán pripomenul, že ide o vojnu dvoch slovanských národov a už dva roky nedostal od západných lídrov odpoveď, prečo tento konflikt neizolujú. „Európa najskôr posielala len prilby, potom vojenskú techniku ​​a teraz chcú niektoré krajiny vykonávať vojenské akcie vo vzdušnom priestore Ukrajiny,“ povedal Orbán s tým, že podľa jeho názoru je v Európe citeľná komunikácia „prípravy vojnovej akcie“.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac