Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, povedal moderátor TV Markíza Michal Kovačič

Boj o podobu spravodajstva televízie Markíza prebieha už celé mesiace, povedal moderátor TV Markíza Michal Kovačič na záver nedeľnej politickej diskusie Na telo. V priamom prenose vyhlásil, že čelia tlakom nielen od politikov, ale aj od vlastného vedenia.

436678871_1423143721707771_4206669899734956069_n Michal Kovačič a relácia Na Telo. Foto: Reprofoto/Facebook

V prejave sa vyhradil voči cenzúre a faktu, že relácia predčasne pred letom končí svoje vysielanie.

„Pokusy o cenzúru v diskusiách sa začali hneď začiatkom roka a dennodenným tlakom krátko na to čelili aj Televízne noviny. Vďaka tomu, že sa naša redakcia nezľakla, zomkla sa a spoločne sa im postavila, dodnes majú úplne inú podobu než tú, do akej ich naše vedenie tlačí,“ pokračoval moderátor Michal Kovačič vo svojom prejave.

Tvrdí, že nič na tom nezmenil ani niekoľkotýždňový bojkot dohodnutý koaličnými politikmi.

„Naopak, víťazilo v diváckom záujme aj bez nich, preto by bolo logické, aby naše vedenie reláciu podporilo. Ono sa, naopak, rozhodlo škrtať jeho epizódy. Je len paradoxné, že sa to deje v ten istý týždeň, čo získalo Na telo Novinársku cenu,“ dodal politický moderátor s dôvetkom, že aj keď to tak možno dnes nevyzerá, „ak to nezastavíme, bude to mať zničujúce následky pre slovenskú demokraciu“.

Relácia Na telo odvysiela posledné dve epizódy v tejto sezóne, hrozí jej však podobný osud ako ďalším politickým debatným reláciám

(facebook)