Lekári: Zdravotný stav Fica sa zlepšuje. V plnej sile bude podľa Richtera koncom roka

Lekárske konzílium na základe výsledkov vyšetrení potvrdilo postupné zlepšovanie zdravotného stavu predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD). Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády (ÚV) SR. Premiér je hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali koaliènú dohodu Robert Fico. Foto: Martin Baumann/TASR

Tá už v nedeľu na sociálnej sieti informovala o tom, že vývoj zdravotného stavu premiéra zodpovedá prognózam nastaveným lekárskym konzíliom. Zároveň avizovala pondelkové kontrolné vyšetrenia, ktoré potvrdili, že Ficov stav sa postupne zlepšuje.

K Ficovmu stavu sa v nedeľnej diskusnej relácii O 5 minút 12 vyjadril aj šéf poslaneckého klubu strany Smer-SD Ján Richter. Ten uviedol, že Fico bude pri plnom zdraví možno do konca tohto roka. Plné zdravie podľa neho znamená, že premiér bude mať za sebou aj rehabilitáciu.

„Stav je stále veľmi vážny,“ povedal Richter s dôrazom na to, že Ficov stav vykazuje určité pokroky. Poslanec však doplnil, že rozsah Ficových zranení bol taký veľký, že očakávať jeho rýchly návrat by bolo nezodpovedné.

(tasr, sita, rtvs, sak)