Do Tatier pribudlo nové cezhraničné autobusové spojenie

Vysokým Tatrám pribudlo nové medzinárodné autobusové spojenie. Poľský dopravca zaviedol linku na trase Nový Targ – Starý Smokovec. Autobusy však premávajú len počas víkendov a sviatkov, odchody majú dvakrát denne v oboch smeroch, pričom cesta trvá hodinu a pol.

Cestujúci si môžu lístky zakúpiť priamo u vodiča či cez internetovú stránku dopravcu.

Poľská spoločnosť Koleje Malopolskie zabezpečuje od roku 2015 okrem železničnej aj autobusovú verejné prepravu. „Pribudla nám tretia medzinárodná autobusová linka, čo je veľký posun vpred. Menšie, 20-miestne autobusy premávali pôvodne len na trase Nový Targ – Jurgov. Po mnohých rokovaniach s ministerstvom dopravy sa nám podarilo predĺžiť linku až do Starého Smokovca,“ uviedol primátor Vysokých Tatier Jozef Štefaňák.

Okrem novej linky premávajú cez Tatry, so zastávkou v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici, napríklad aj veľkokapacitné autobusy súkromnej spoločnosti, ktoré zabezpečujú spojenie s letiskami Budapešť, Krakov a priame napojenie na 34 slovenských a zahraničných miest.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac