Progresívci vyzývajú Pellegriniho, aby sa ako prezident zastal nezávislých médií

Progresívci vyzývajú budúceho prezidenta Petra Pellegriniho, aby sa zastal nezávislých médií. Boj o nezávislosť médií sa podľa Michala Šimečku týka televízií Markíza, Joj aj RTVS. „Ich politické diskusie a spravodajstvo sú pod veľkým tlakom,“ skonštatoval šéf Progresívneho Slovenska.

Šimečka vyzval Pellegriniho na záväzok, že bude spoločnosti a politikom príkladom, že sa zastane relevantných médií a že sa vyjadrí, že ako prezident nebude bojkotovať žiadne z celoštátnych televízií, rozhlasov či denníkov.

Ďalej ho žiada, aby sa nepridal k tým, ktorí na nich zvyšujú tlak a znemožňujú im robiť prácu ochrancov demokracie.

„Poďme naplniť slová o spoločenskom zmieri v praxi a začnime tým, čo teraz najviac horí. Záchranou nezávislých, slobodných, relevantných médií, ktoré sú pre príslušnosť Slovenska k civilizovanej Európe úplne kľúčové,“ vyhlásil predseda PS.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac