Bývalý český poslanec Dominik Feri nastúpil do výkonu trestu odňatia slobody

Bývalý český poslanec Dominik Feri nastúpil do výkonu trestu odňatia slobody, ktorý si odsedí za dve znásilnenia a jeden pokus o rovnaký skutok. Odvolací súd pred mesiacom potvrdil trojročný nepodmienečný trest.

Na snímke český politik Dominik Feri (TOP 09) počas volebnej noci vo volebnej centrále koalície PS/Spolu po voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave 1. marca 2020. Foto: Jaroslav Novák/TASR Na snímke český politik Dominik Feri (TOP 09) počas volebnej noci vo volebnej centrále koalície PS/Spolu po voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v Bratislave 1. marca 2020. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Feri v súvislosti s potvrdením prvostupňového rozhodnutia avizoval, že sa bude spravodlivosti domáhať na českom najvyššom súde. Spochybňuje vierohodnosť výpovedí poškodených, z ktorých mala jedna v čase spáchania skutku len 17 rokov.

Podľa niektorých médií mal Feri do výkonu trestu v teplickom väzení nastúpiť už cez víkend, iné píšu o pondelku. Svojho mandátu v zákonodarnom zbore sa 27-ročný doktor práv a politik za TOP 09 vzdal počas súdneho procesu.

Za každé z dvoch znásilnení pôvodne hrozilo Ferimu dva až desať rokov väzenia. Súd zohľadnil jeho predošlú beztrestnosť. Podľa rozsudku dve znásilnenia spáchal v roku 2016, o rovnaký skutok sa v roku 2018 pokúsil ako poslanec českej snemovne.

(idnes)