Belgicko: Polícia prehľadala bydlisko a kanceláriu zamestnanca europarlamentu

Belgická polícia vykonala prehliadky v bydlisku zamestnanca Európskeho parlamentu pre údajné ruské zasahovanie. Belgická federálna prokuratúra informovala, že vyšetrovatelia v spolupráci s európskou agentúrou Eurojust a francúzskymi orgánmi prehľadali aj jeho kancelárie v budovách europarlamentu v Bruseli a v Štrasburgu.

Európsky parlament, europarlament. Európsky parlament, Brusel. Foto: TASR/AP

„Prehliadky sú súčasťou prípadu zasahovania, pasívnej korupcie a členstva v zločineckej organizácii a súvisia s náznakmi ruského zasahovania, keď boli poslanci Európskeho parlamentu oslovení a zaplatení za propagáciu ruskej propagandy prostredníctvom spravodajskej webovej stránky Voice of Europe,“ vyjadrila sa prokuratúra, podľa ktorej spomenutý zamestnanec zohral významnú rolu.

Niekoľko holandských médií identifikovalo podozrivého ako asistenta holandského krajne pravicového poslanca Marcela de Graaffa. Predstaviteľ oboznámený so situáciou pod podmienkou anonymity potvrdil, že správy sú pravdivé. De Graaffova kancelária bezprostredne nereagovala.

Vyšetrovanie v apríli oznámil belgický premiér Alexander De Croo s tým, že belgické spravodajské služby potvrdili existenciu siete, ktorá sa usilovala o oslabenie podpory Ukrajiny. Predseda belgickej vlády uviedol, že vyšetrovanie ukázalo, že poslanci Európskeho parlamentu boli oslovení a ponúkli im peniaze na podporu ruskej propagandy.

Európska únia tento mesiac zakázala Voice of Europe a trom ďalším ruským médiám vysielať v eurobloku. Všetky sú podľa nej pod kontrolou Kremľa.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok