Hizballáh v rámci odvety vypálil desiatky rakiet typu kaťuša na sever Izraela

Hizballáh v rámci odvety vypálil desiatky rakiet typu kaťuša na sever Izraela. Išlo o reakciu na skorší izraelský útok na juh Libanonu.

Podľa oznámenia šiitských militantov bol raketový útok na izraelské kasárne odvetou za napadnutie dediny Dajr Kífá, kde prišla o život jedna osoba. Hizballáh ju označil za svojho člena.

Obranné sily Izraela (IDF) uviedli, že išlo podľa všetkého o agenta Hizballáhu menom Abbás Ibrahím Hamza Hamada, zodpovedného za „plánovanie a realizáciu útokov proti Izraelu“, a zároveň veliteľa pozemných síl skupiny v oblasti mesta Džuwaija.

V inej lokalite zneškodnili izraelské stíhačky aj raketové odpaľovacie zariadenie zem-vzduch patriace libanonskému šiitskému hnutiu, ktoré predstavovalo podľa IDF hrozbu pre lietadlá nad Libanonom.

(afp, times of israel, tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok