Blízka poradkyňa sýrskeho prezidenta Bašára Asada zomrela po autonehode za nejasných okolností

Blízka poradkyňa sýrskeho prezidenta Bašára Asada zomrela po autonehode za nejasných okolností. Luna al-Shiblová mala minulý týždeň autonehodu, po ktorej bola hospitalizovaná v nemocnici v Damasku.

Tam ju prijali na intenzívnu starostlivosť s ťažkými zraneniami, vrátane krvácania do hlavy. Poradkyňa prezidenta Bašára Asada zomrela niekoľko dní po autonehode, ktoré jej spôsobili vážne zranenia, uviedla prezidentská kancelária. Sýrska tlačová agentúra SANA minulý týždeň informovala, že al-Shiblová mala nehodu, ktorá spôsobila, že jej auto zišlo z cesty a následne bolo vystavené niekoľkým ďalším zrážkam.

Luna al-Shiblová pôvodne pracovala ako novinárka, neskôr ako riaditeľka Asadových politických a mediálnych kancelárií a ako špeciálna poradkyňa prezidenta. V roku 2020 na ňu uvalili americké sankcie spolu s piatimi ďalšími predstaviteľmi sýrskej armády, vlády a financií a neskôr ju sankcionovalo aj Spojené kráľovstvo.

(timesofisrael, ap)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok