Rusko oznámilo, že dobylo ďalšiu obec v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny

Rusko v nedeľu oznámilo, že dobylo ďalšiu obec v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Ruskí vojaci dobyli obec Čigari a tiež aj Sokil, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

V sobotu ruský rezort oznámil, že jeho sily dobyli v Doneckej oblasti obce Čigari a Sokil. Ukrajina pritom uviedla, že najintenzívnejšie boje na celom fronte v súčasnosti prebiehajú práve v Doneckej oblasti.

Rusku sa podarilo dosiahnuť od začiatku roka na bojisku postup, ktorý sa začal vo februári dobytím mesta Avdijivka. Postup ruskej armády sa však spomalil, keďže sa zdá, že konflikt sa na východnom fronte zablokoval, pričom ani jedna zo strán nie je schopná dosiahnuť rozhodujúci prelom. Obe strany však tvrdia, že nepriateľovi spôsobujú veľké straty.

(afp, tasr)


Rekonštrukcia cesty I. triedy medzi Golianovom a Vrábľami v nitrianskom okrese sa nielen naťahuje, ale aj predražuje. Ľudia na obchádzkových trasách šomrú nad zvýšenou dopravou, primátor Vrábeľ aj starostovia však budú požadovať opravy poškodených vozoviek.
Prejsť na článok
Prebiehajúce šetrenie pochybení Jána Mazáka počas jeho pôsobenia na čele Súdnej rady odhalilo mnohé nedostatky, hoci stále nie je ukončené. Súdna rada chce vymáhať nezákonné benefity od Mazáka prostredníctvom žaloby a nevylučuje ani jeho trestnú…
Prejsť na článok
Ostrá kritika členov Súdnej rady sa na adresu médií zniesla po tom, ako iniciatíva Za otvorenú justíciu vydala zavádzajúci text o dvojakom prístupe voči sudcom. Konkrétne médiá s konkrétnymi pochybeniami boli predmetom polemiky, ktorej záverom…
Prejsť na článok