Počet obetí útoku na supermarket v Kosťantynivke stúpol na desať

Zranených je podľa ukrajinského ministra vnútra Ihora Klymenka najmenej 35 osôb, informuje TASR podľa agentúry AFP. Mesto Kosťantynivka sa nachádza približne 13 kilometrov od najbližšej ruskej pozície a takmer denne čelí ostreľovaniu.        

zničený objekt Ruiny útokom zničenej budovy v Konsťantynivke. Foto: X

„Desiati prišli o život a 35 ďalších utrpelo zranenia,“ napísal Klymenko na platforme X. Zverejnil aj fotografie hasičov v tlejúcich troskách zničenej budovy. Novinári agentúry AFP videli desiatky ľudí, ktorí z miesta utekali po tom, čo polícia vydala varovanie pred možným druhým útokom.        

Zo zasiahnutej budovy stúpali kúdoly čierneho dymu a polícia miesto útoku i okolité ulice uzavrela. V oblasti bolo počuť zvuk prelietajúcich dronov i delostreleckú paľbu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sľúbil odvetu za tento útok, ktorý sa odohral za bieleho dňa v štvrtý deň ukrajinskej cezhraničnej ofenzívy do ruskej Kurskej oblasti. „Rusko sa bude zodpovedať za tento teror,“ uviedol na Telegrame Zelenskyj.                        

Ukrajinský gubernátor Doneckej oblasti Vadym Filaškin najprv uviedol, že ruské jednotky vystavili mesto delostreleckej paľbe. Neskôr však informoval, že išlo o útok raketou vzduch-zem typu X-38.

(tasr)