Cisco opäť plánuje prepustiť tisícky zamestnancov. Chce sa zamerať na umelú inteligenciu

O prácu by malo prísť sedem percent zamestnancov spoločnosti Cisco, čo predstavuje približne šesťtisíc pracovných miest. Tento rok dôjde k prepúšťaniu už druhýkrát, dôvodom je zameranie firmy na rýchlo sa rozvíjajúce oblasti technológií, ako je umelá inteligencia a kybernetická bezpečnosť.

GUDlr6CWMAAIwWo Ilustračné foto: Cisco/X

Informuje o tom televízna sieť ABC News s tým, že spoločnosť so sídlom v kalifornskom San José nešpecifikovala presný počet pracovných miest, ktoré zruší. K júlu 2023 mala 84 900 zamestnancov a na základe tohto počtu by malo skončiť približne šesťtisíc ľudí. Vo februári spoločnosť Cisco oznámila, že zruší približne štyritisíc pracovných miest.

Výrobca sieťových zariadení v júni uviedol, že investuje miliardu dolárov do technologických startupov, ako sú Cohere, Mistral a Scale, s cieľom vyvinúť spoľahlivé produkty umelej inteligencie. Nedávno tiež oznámil partnerstvo so spoločnosťou Nvidia na vývoj infraštruktúry pre systémy AI.

Prepúšťanie v spoločnosti Cisco prišlo len dva týždne po tom, čo výrobca čipov Intel oznámil, že zruší približne 15-tisíc pracovných miest, pretože sa snaží zmeniť svoje podnikanie, aby mohol konkurovať úspešnejším rivalom ako sú Nvidia a AMD. Štvrťročná správa o hospodárení spoločnosti Intel sklamala investorov a jej akcie sa po tomto oznámení prepadli. Naopak, akcie spoločnosti Cisco v stredu vzrástli približne o šesť percent.

(mas)


Minister životného prostredia Tomáš Taraba sa na margo samosprávnych krajov vyjadril, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Pobúril tým niektorých županov, vrátane predsedu združenia SK8…
Prejsť na článok
Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok…
Prejsť na článok
Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok