Bratov Tateovcov opäť zatkli a pridali im nové obvinenia

V dome influencera Andrewa Tatea a jeho brata Tristana vykonala rumunská polícia opäť raziu. Údajne sa týka nových obvinení v súvislosti s obchodovaním s ľuďmi a so sexuálnym stykom s maloletou, uvádza CNN.

Andrew Tate Andrew Tate. Foto: Reprofoto X

Podľa pobočky CNN – televízneho kanála Antena 3 – Rumunská agentúra pre boj proti organizovanému zločinu (DIICOT) oboch mužov predviedla na výsluch. Tamojšia polícia vo vyhlásení uviedla, že vykonala štyri domové prehliadky v Bukurešti a v neďalekom správnom celku Ilfov.

Muži zákona ďalej uviedli, že vyšetrujú podozrenia z obchodovania s ľuďmi, sexuálneho styku s mladistvou, organizovania kriminálnej skupiny, ovplyvňovania výpovedí a prania peňazí.

Predpokladá sa, že najnovšie obvinenia sú pridané k ďalším obvineniam, ktorým bratia Tateovci a ďalší dvaja občania Rumunska čelia. Skupinu týchto štyroch zatkli koncom roka 2022 a obvinili ich v polovici roka 2023 zo zločinov obchodovania s ľuďmi, znásilnenia a založenia gangu s cieľom sexuálneho zneužívania žien. Tieto obvinenia popreli.

Polícia uviedla, že výsluchy, týkajúce sa najnovších obvinení vykonajú na riaditeľstve DIICOT, no nešpecifikovala, kedy k tomu dôjde. „Zdôrazňujeme, že počas celého trestného konania majú vyšetrované osoby procesné práva a garancie poskytnuté trestným zákonom, ako aj prezumpciou neviny,“ povedala rumunská polícia vo svojom vyjadrení.

Bratov eskortovali z ich domu v stredu. „Dva roky, žiadne obete, žiadne obrázky obetí, prípad sa rozpadol a stane sa tak znova,“ povedal Tate reportérom.

(mas)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac