Denník N už druhýkrát navštívili z inšpekcie ministerstva vnútra, dôvodom je prokurátor Šúrek

Na sociálnej sieti redaktorka Denníka N Monika Tódová napísala, že už druhý raz prišiel policajt do redakcie osobne doručiť žiadosť o odovzdanie rozhovoru s prokurátorom Michalom Šúrekom.

Denník N Foto: Štandard

Redaktorka tvrdí, že prvú žiadosť im doručili 19. augusta. „Odpísali sme, že rozhovor je voľne dostupný na youtube aj na všetkých podcastových aplikáciách. Táto odpoveď vraj nestačí,“ dodala.

Osobne preto Tódová zavolala vyšetrovateľovi Danielovi Karabovi, ktorý žiada rozhovor odovzdať, a pýtala sa ho, kde je problém.

„Povedal, že sám si to nemôže stiahnuť, že to potrebuje od nás. Chcel, aby som mu to stiahla na DVD, CD alebo USB. Povedala som, že sme ako redakcia oficiálne potvrdili, že rozhovor sa uskutočnil a uviedli sme link, na ktorom sa nachádza. Povedal, že to nestačí. Spýtala som sa, či je toto zastrašovanie novinárov, to odmietol,“ uzavrela redaktorka.

Spomínaného prokurátora nedávno obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovateľ inšpekcie Kevin Dlabaj obvinil z toho istého skutku aj bývalého šéfa NAKA Ľubomíra Daňka a vyšetrovateľov Pavla Ďurku a Jána Čurillu.

(max)


Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok