Úrad komisára pre deti organizoval prvú Letnú školu mladých lídrov

Takmer 60 účastníkov nielen z mládežníckeho parlamentu, ale aj z radov detí so zdravotným znevýhodnením, detí z centier pre deti a rodiny či ukrajinských detí žijúcich na Slovensku sa celý týždeň učili rozvíjať pod vedením skúsených lektorov rôzne líderské, manažérske a komunikačné zručnosti.

Úrad komisára pre deti a prvá Letná škola lídrov. Foto: Úrad komisára pre deti

Mladí tiež organizovali rôzne aktivity, učili sa pochopiť detské práva, cvičili sa v zručnostiach zameraných na podporu tímovej práce, osobný rozvoj, emocionálnu inteligenciu, sebavedomie a silné stránky osobnosti. Okrem edukačnej stránky si užili aj množstvo hier a spoločenských aktivít na posilnenie tímu.

Podľa slov komisára pre deti Jozefa Mikloška je logické, že najlepšie dokáže pochopiť problém ten, kto ho zažíva na vlastnej koži a preto je participácia s rôznymi skupinami detí a mládeže, ale aj už dospelými vysokoškolákmi kľúčová.

Úrad komisára pre deti a prvá Letná škola lídrov. Foto: Úrad komisára pre deti

Svoje komunikačné zručnosti a odvahu hovoriť pred publikom si mohli v predposledný deň otestovať na diskusii s ministrom práce, sociálnych vecí a rodiny Erikom Tomášom (Hlas).

Minister v príhovore vyzdvihol ako kľúčové líderské vlastnosti najmä zodpovednosť a toleranciu, schopnosť vypočuť si a akceptovať aj iný názor a v rámci svojej návštevy všetkým absolventom slávnostne odovzdal certifikáty Letnej školy mladých lídrov.