Agentúra Reuters potvrdila úmrtie svojho pracovníka po raketovom útoku na Ukrajine

Po raketovom útoku na hotel v ukrajinskom meste Kramatorsk zahynul člen spravodajského tímu agentúry Reuters Ryan Evans. Ďalší dvaja pracovníci sa zranili. Útok sa udial v sobotu večer. V nedeľu úmrtie svojho pracovníka potvrdila agentúra Reuters.

Ruská balistická riadená strela krátkeho dosahu Iskander, ilustračný obrázok. Foto: YouTube Ruská balistická riadená strela krátkeho dosahu Iskander, ilustračný obrázok. Foto: YouTube

Evans (38) pre agentúru Reuters pracoval ako bezpečnostný poradca. Spolu s piatimi ďalšími členmi tímu bol ubytovaný v hoteli Sapphire v Kramatorsku. Pochádzal z Veľkej Británie a v minulosti pôsobil v jej ozbrojených silách. Pre britskú agentúru pracoval od roku 2022 a novinárom radil v bezpečnostných otázkach. Pôsobil na celom svete vrátane Ukrajiny, Izraela a parížskej olympiády.

„Ryanovej rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Ryan pomáhal mnohým našim novinárom pokrývať udalosti po celom svete; bude nám veľmi chýbať,“ uviedla agentúra Reuters. Dvaja ďalší pracovníci Reuters sú zranení, pričom jeden vážne. Oboch previezli do nemocnice.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že hotel zasiahla ruská balistická strela Iskander. Útok bol podľa neho „absolútne cielený a premyslený.“ Ruské ministerstvo obrany sa k situácii nevyjadrilo.

(tasr)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok