Poradca premiéra Bekmatov dostal výzvu z vlastnej strany, aby sa vzdal funkcie

Mimoparlamentná strana Socialisti.sk apeluje na svojho predsedu Artura Bekmatova aby ukončil pomerne rozsiahlu spoluprácu so Smerom. Ten sa k téme doposiaľ nevyjadril.

278374531_181829497501555_6966686182303957618_n Artur Bekmatov. Foto: Artur Bekmatov/FB

Artur Bekmatov je v súčasnosti predsedom malej ľavicovej strany Socialisti.sk, ktorú zakladal historik Eduard Chmelár. V minulých parlamentných voľbách figuroval na kandidátke Smeru. Aj napriek tomu, že nebol zvolený za poslanca, stal sa poradcom premiéra Roberta Fica a tiež aj poslaneckým asistentom poslanca za Smer Michala Stušku.

Zhruba pred mesiacom sa strana Socialisti.sk začala pomerne ostro vyhradzovať voči politike súčasnej vládnej koalície a naďalej v tom pokračuje.

Robert Fico v priebehu minulého týždňa odvolal z funkcie poradcu premiéra Eduarda Chmelára, ktorý je čestným predsedom strany Socialisti.sk. Po odvolaní Chmelára prišla výzva od Bekmatovej strany, aby sa on sám vzdal svojich funkcií. Ako upozorňujú Aktuality, Bekmatov na tieto udalosti reaguje mlčaním.

V stanovisku strany k téme sa píše: „Smer sa tiež stále viac približuje k neoľudákom, čo sa naplno ukázalo aj pri konflikte Eduarda Chmelára s ministrom Tarabom. V tomto kontexte teda vyzývame predsedu hnutia Artura Bekmatova, aby zvážil, či má prioritu jeho pôsobenie v rámci Úradu vlády SR a NR SR a osobné materiálne výhody z toho plynúce, alebo vedenie hnutia Socialisti.sk.“

Ku kritike Bekmatova sa pridal aj sám Chmelár. „To, čo mu zazlievam, je fakt, že nevybojoval žiadne ďalšie miesta pre členov Socialistov.sk ani na kandidátke, ani v štátnych úradoch, že to hnutiu nič neprinieslo, že hral len na seba, že stranu nikam neposunul, lebo v parlamentných voľbách pod krídlami Smeru získala iba toľko hlasov, čo samostatne pod mojím vedením tri roky predtým a eurovoľby dopadli takým fiaskom, že Socialisti.sk sa už neobjavujú ani v prieskumoch nad 0,1 %. Z toho je potrebné vyvodiť dôsledky a porozmýšľať, ako ďalej,“ napísal na Facebooku.

(mep)


Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok