Pokračuje obnova hasičskej techniky. Šutaj Eštok okomentoval aj post predsedu Národnej rady

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) na piatkovej tlačovej konferencii oznámil odovzdanie hasičskej techniky dobrovoľným hasičským zborom v Banskej Štiavnici. Technika pomôže pri požiaroch, aby sa situácia, ako pri Banke lásky už nezopakovala.

7. zasadnutie vlády SR Matúš Šutaj Eštok. Foto: Martin Baumann/TASR

Rezort vnútra piatkovým odovzdaním terénneho nákladiaka Praga V3S a štvorkolky nadviazal na darovanie techniky, ktorú mestu daroval už na jar. „Postupne budeme prinášať novú hasičskú techniku a vyraďovať to, čo už má nejaké roky, ale stále vie slúžiť pre dobrovoľných hasičov,“ poznamenal Šutaj Eštok.

Pri tejto príležitosti zároveň poďakoval zložkám, ktoré boli nasadené počas štvrtkových osláv Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici. „Celý deň prebiehal tak, ako mal, a to vďaka zúčastneným policajtom, hasičom, záchranárom,“ dodal.

Odsúdil tiež krádež v dome pamätníka Slovenského národného povstania Vladimíra Strmeňa a zdôraznil, že skutok bude rázne vyšetrený.

Čo sa týka obsadenia stoličky predsedu Národnej rady SR, strana Hlas podľa jej predsedu Šutaja Eštoka trvá na dodržaní koaličnej zmluvy. „Od našich partnerov chceme len úctu a rešpekt. My máme povinnosť túto tému dať do jesene zo stola preč,“ vyslovil šéf rezortu vnútra.

Na otázku, či si nemyslí, že post by mal patriť SNS pre jej podporu Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách, odpovedal jasne: „Nemyslím si, že sme v pozícii, že sa ideme handlovať o tom, či si niekto za niečo zaslúži nejakú pozíciu,“ myslí si s tým, že aj Andrej Danko „môže byť rád, že máme dnes dobrého, národného prezidenta, ktorý bude hájiť aj záujmy SNS“.

(max)