Zuzana Dolinková nesúhlasí s kritikou opozície a je pripravená sa obhajovať

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) uviedla, že svoju prácu robí najlepšie, ako vie a odmieta dôvody, pre ktoré ju chce opozícia odvolávať z funkcie.

Snímka obrazovky 2024-08-07 o 16.20.39 Zuzana Dolinková. Foto: Dano Veselský/TASR

Šéfka rezortu nesúhlasí s kritikou opozičných poslancov pre situáciu na kardiológii vo Fakultnej nemocnici Trenčín spojenú s výpoveďami lekárov. „Trenčianska nemocnica je kauza, ktorú si živí iba opozícia, pretože tu žiadna kauza nie je,“ podotkla. Poukázala na to, že služby na oddelení sú lekármi pokryté na tento aj nasledujúci mesiac.

Namietala aj tvrdenia opozície o výskyte baktérie legionella vo vode v trenčianskej nemocnici. „Máme my vyjadrenia Úradu verejného zdravotníctva o tom, že výskyt legionelly, ktorý tam je, nie je nebezpečný,“ dodala. Odmietla tiež kritiku pre neplnenie míľnikov, s ktorými počíta plán obnovy, či pre čerpanie eurofondov. „Tu si dovolím povedať, že naozaj všetky projekty nám idú tak, ako by mali,“ uzavrela.

Návrh na odvolanie Dolinkovej z funkcie podali v stredu opoziční poslanci. Skritizovali ju okrem iného za stav v trenčianskej nemocnici a manažérske zlyhania pri projektoch financovaných z plánu obnovy. Ministerke vyčítali aj negatívne hospodárenie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Upozornili aj na neriešenie problémov v ambulantnom sektore či s nedostatkom sestier.

(tasr)