Generálna prokuratúra nezistila dôvody pre rozpustenie Progresívneho Slovenska

Hovorkyňa prokuratúry Zuzana Drobová potvrdila, že v tejto veci zaevidovali celkovo desať podnetov. Všetky boli nakoniec odložené.

Vo¾by do Európskeho parlamentu Na snímke členovia hnutia Progresívne Slovensko (PS), zľava Ľubica Karvašová, predseda hnutia Michal Šimečka a Michal Wiezig. Foto: Jakub Kotian/TASR

Prokuratúra ešte v júni potvrdila, že jej bolo doručených viacero podnetov od rôznych fyzických a právnických osôb na rozpustenie politickej strany Progresívne Slovensko.

„Generálna prokuratúra SR si k vybaveniu podnetov zabezpečí príslušné administratívne spisy a ďalšie podklady nutné k posúdeniu splnenia podmienok na podanie žaloby generálneho prokurátora na rozpustenie politickej strany podľa paragrafu 384 a nasledujúcich Správneho súdneho poriadku,“ uviedla vtedy hovorkyňa generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Doplnila, že predmetné podnety budú vybavené v zákonnej lehote.

Viacerí sympatizanti súčasnej vládnej koalície začali napríklad na sociálnych sieťach po májovom útoku na predsedu vlády Roberta Fica (Smer) požadovať rozpustenie progresívcov. Zastávali názor, že k incidentu viedli opozičné aktivity hnutia, ako napríklad organizovanie demonštrácií a kritika krokov vlády.

(sita)