Taraba: Slovensko situáciu s povodňami zvláda výborne

Na pondelkovom zasadnutí vládneho kabinetu sa bude podľa ministra životného prostredia rokovať aj o možnostiach odškodnenia po povodniach.

459672099_1013380017253748_7384521732235363681_n Šéf envirorezortu a vicepremiér Tomáš Taraba (nom. SNS) vyzdvihol včasné zavedenie preventívnych opatrení. Foto: FB/Tomáš Taraba

Šéf envirorezortu a vicepremiér Tomáš Taraba (nom. SNS) vyzdvihol pritom včasné zavedenie preventívnych opatrení.

„Slovensko vďaka včasným preventívnym opatreniam zvláda napriek enormným úhrnným zrážkam situáciu zatiaľ na dané pomery výborne. V okolitých štátoch vidíme obrovské materiálne škody a aj tragické udalosti. Rozhodujúce budú teraz nasledujúce dva dni,“ poznamenal na sociálnej sieti.

Zopakoval, že voda na Slovensku bude kulminovať od pondelka 18.00 h do utorka rána. V súčasnosti podľa neho evidujú viaceré miesta priesaky.

„Zatiaľ kolaps hrádze ani na Morave, ani v iných úsekoch nehrozí,“ doplnil. Včas sa podľa neho stihli aj práce na hradení bratislavského úseku Dunaja.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac