Orbán odložil prejav v europarlamente. Dôvodom sú záplavy

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu. Diskusiu sa pokúsia presunúť na iný termín.

Snímka obrazovky 2024-07-19 o 10.53.02 Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

„Vzhľadom na extrémne poveternostné podmienky a pretrvávajúce záplavy v Maďarsku som odložil všetky svoje medzinárodné záväzky,“ povedal Orbán v pondelok.

Maďarský líder mal pred europarlamentom v Štrasburgu predstaviť program aktivít prebiehajúceho maďarského predsedníctva v Rade Európskej únie. Tomu Budapešť predsedá od začiatku júla do konca roka.        

EP vo vyhlásení uviedol, že predsedníčka europarlamentu Roberta Metsolová situáciu chápe a spolu s lídrami politických frakcií v EP sa pokúsi dohodnúť presunutie diskusie s Orbánom na neskoršie plenárne zasadnutie.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac